Persoonsgerichte zorg (HZG Breda)

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten
Begin
This cursus is currently closed

Welkom bij deze e-learning persoonsgerichte zorg

Inhoud

Zoals de titel al zegt gaat deze e-learning over persoonsgerichte zorg. Belangrijke vragen rondom dit thema worden beantwoord. We willen je hiermee vooral inspireren en het gemakkelijker maken om te groeien in persoonsgerichtheid.

Deze e-learning is specifiek gericht op het werk van de Praktijkondersteuner in de Huisartsenpraktijk (POH), zodat je als POH jouw consulten op een persoonsgerichte wijze kan uitvoeren.
Ook andere zorgverleners in de eerste lijn, zoals huisartsen, assistentes en paramedici kunnen in deze e-learning leren over persoonsgerichte zorg. De enkele keer dat dan het woord ‘POH’ valt, lees of hoor daar dan jouw eigen rol.

Deze cursus bevat naast theorie vooral veel praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt. De laatste module is een online coaching module waarin je stapsgewijs jouw eigen plannen kunt concretiseren.

HZG Breda

Deze e-learning komt grotendeels overeen met een algemene e-learning Persoonsgerichte Zorg die op deze website te vinden is. Op enkele plaatsen staat specifieke informatie of wordt doorgelinkt naar informatie van HZG Breda.

Eisen t.a.v. accreditatie

Lessen markeren als ‘afgerond’

Omdat dit een geaccrediteerde scholing is, is het verplicht alle onderdelen van deze e-learning te volgen om het bijbehorende certificaat te verkrijgen. Zodra je een les hebt afgerond kan je klikken op “Markeer als afgerond”. Daarmee wordt dan de volgende les ontgrendeld. Terugbladeren kan altijd, via “Ga naar vorige les” of via de inhoudsopgave.

Video’s

De video’s in deze e-learning kan je niet versneld bekijken, doorspoelen of overslaan. Ook dat heeft te maken met accreditatie-eisen.

Toetsen

In de eerste module krijg je een toets als kennismakingstoets. Die geeft jou een beeld over wat je al weet en wat je nog gaat leren van deze e-learning. Aan het eind van de e-learning maak je een andere toets; bij deze toets moet je 70% goed scoren om voor een certificaat in aanmerking te komen.

Het certificaat

Na voltooiing van de e-learning kan je het certificaat downloaden. Als jouw gegevens correct zijn ingevuld kan je dit gebruiken om zelf jouw accreditatiepunten aan te vragen.

Leerdoelen en opbrengst

Door het volgen van deze e-learning werk je aan de volgende leerdoelen:

  • Inzicht in wat persoonsgerichte zorg is
  • Inzicht in het belang van persoonsgerichte zorg
  • Inspiratie om met persoonsgerichte zorg aan de slag te gaan
  • Een overzicht van theorie over persoonsgerichte zorg
  • “life hacks”: praktische tips om direct toe te passen
  • Een eigen plan voor het stapsgewijs groeien in persoonsgerichte zorg

En dat leidt weer tot:

  • Betere zorg
  • Meer werkplezier

Omvang van deze e-learning

De e-learning bevat ongeveer een half uur aan videomateriaal, 5 minuten aan geluidsfragmenten, 2 toetsen en meerdere pagina’s met tekstuele uitleg en links naar relevante websites. Als je alles bestudeert ben je ongeveer 2 uur bezig.

Veel leer-, lees-, kijk- en luisterplezier gewenst!

 

 

Cursus Inhoud

Welkom!
Introductie persoonsgerichte zorg
Verschillen en overeenkomsten met andere visies
'Life Hacks': tips van collega's
'LIFE HACKS' GEBASEERD OP THEORIE
Aan de slag met jouw ontwikkeling
Hoe verder?
Eindtoets